20130919

Αγέλη ζώων ή κοινωνία ανθρώπων; [Ι]

«Εμείς οι Ελληνες εθνικοσοσιαλιστές της Χρυσής Αυγής εξάπτοντας την ευθύνη και το καθήκον μας πάνω από το κοινό μέτρο, παραμένουμε υπέροχα πιστοί στη μόνη άφθαρτη κι ακατάλυτη από την παρακμή των καιρών Αρχή, την Αρχή του Αρχηγού.
[...]
Ο εθνικοσοσιαλιστής Αρχηγός είναι η ενσάρκωση της ίδιας της ιστορικής συνείδησης της λαϊκής κοινότητας, ο αξιότερος όλων που με την ενορατική διαύγεια, το πνεύμα θυσίας και το αίσθημα ευθύνης που τον διέπουν αναλαμβάνει να την οδηγήσει στο πεπρωμένο της.
[...]
Ο εθνικοσοσιαλιστής Αρχηγός είναι ο εκλεκτός ταγός [...], ο παράκλητος που ενσαρκώνει τη μυστική φωνή του Αίματος, ο διερμηνευτής των κρυφών ελπίδων, των βαθύτερω πόθων και των μυστικών ψιθύρων του λαού, ο υπέροχος απλοποιητής της θεωρίας και ο εξαγνιστής της πράξεως. Είναι ο ηγέτης που στο πρόσωπό του συμβάλλει η συνισταμένη ενιαία βούληση του έθνους.
[...]
Ο εθνικοσοσιαλιστής Αρχηγός δεν ίσταται πάνω ή δίπλα στο λαό, δεν βρίσκεται μέσα στο λαό· είναι ο ίδιος ο Λαός, είναι η ιστορική του ταυτότητα»


Χρυσή Αυγή, Καταστατικό, 1987



"Ο απλοποιητής της θεωρίας και ο εξαγνιστής της πράξεως"

Αυτές οι διατυπώσεις δεν περιέχουν τίποτα το κωμικό και αποτελεί καίρια αστοχία εκ μέρους της προοδευτικότητας το ότι δεν έχει σταθεί με σοβαρότητα απέναντι σε αυτή την εκδοχή της ανθρώπινης νόησης.

"...προσπάθησαν να ξεμπερδέψουν κοροϊδευτικά, αποκαλώντας τους συμμετέχοντες «τρελούς». Ως σήμερα, προβληματίζομαι με τη συλλογική τους έλλειψη αντίληψης. ..." - Αναφορά του Ντιέγκο Ριβέρα στην αντιμετώπιση των ναζιστών από τους γερμανούς κομμουνιστές το 1928.

http://plerofories.blogspot.gr/2012/03/1928.html

Aποτελεί, ακόμα, καίρια αστοχία εκ μέρους της προοδευτικότητας να επιμένει να ερμηνεύει τα κοινωνικά φαινόμενα αποκλειστικά μέσα από το πρίσμα της οργάνωσης της οικονομίας. Αυτή η επιμονή συνεχίζεται ενώ πλέον υπάρχει σημαντική βιβλιογραφία η οποία παρουσιάζει τεκμηριωμένη γνώση για τα δεδομένα και τα όρια της ανθρώπινης νόησης και πώς αυτά καθορίζουν τις ανθρώπινες συμπεριφορές σε ατομικό και κοινωνικό επίπεδο.